shokoladov-fuch

Необходими продукти:

400 грама кондензирано мляко, подсладено
540 грама млечен шоколад, натрошен
1 чаена чаша орехи, нарязани на едро
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия

Начин на приготвяне:

Загрейте кондензираното мляко и парченцата шоколад в тенджера на средно силен огън.
Бъркайте непрекъснато със силиконова шпатула или дървена лъжица, докато шоколадът се разтопи напълно.
Отстранете тенджерата от котлона, добавете орехите и ваниловия екстракт и разбъркайте добре, за да се разпределят равномерно.
Изсипете сместа в квадратен съд с размери около 20 сантиметра, чието дъно е покрито с алуминиево фолио.
Покрийте с фолио и съхранявайте в хладилник в продължение на 2-4 часа.
След като сладкишът стегне, го извадете от тавичката, надигайки фолиото и го прехвърлете върху дървена дъска.
Отстранете останалото фолио и нарежете фъча с остър нож на квадрати с размери около 2,5 сантиметра.

Да ви е сладко!