Джинджифилът, който в последно време активно навлезе и на българския пазар, всъщност е използван още в древността лек.

Тази подправка е ефективна при простудни заболявания, парира болките и е силен антиоксидант. Наречен още джинджър и исиот, той пази сърцето от инфаркт и мозъка от инсулт, тъй като се отразява благоприятно на кръвообращението. Джинджифилът е богат на минерали, сред които е и калият, нужен на сърцето, както и на манган, борещ се с болестите.

В комбинация с мед и лимон, джинджифилът е мощно средство при гърлобол, като можете да си направите чай от него. Освен всичко друго, джинджифилът намалява риска от онкологични заболявания, а при вече появили се, свива туморите.

Ако имате проблеми с теглото, то джинджифилът отново би могъл да ви е от полза, защото ускорява метаболизма, а това подпомага елиминирането на излишното тегло.