Всичи обичаме италианската кухня, а сега ви представяме един по-различен прочит на любимата на всички ни лазаня. Вижте какво ви е необходимо за по-здравословния вегетариански вариант на вкусното ястие със спанак, който е изключително полезен при различни състояния заради многото витамини и минерали, които притежава.

Необходими продукти:
250 грама обезмаслена рикота
300 грама бланширан подсушен спанак (или 10 кубчета замразен)
1 купичка настъргана моцарела
1 голямо яйце
1 буркан доматен сос
1 пакет кори за лазаня
щипка сол

Начин на приготвяне:
Смесвате заедно спанака, рикотата, моцарелата, яйце и солта. В подходяща тава сложете от доматения сос, корите за лазаня и сместта със сирена. Така редувате до края, като завършвате отново с доматения сос. Покрийте и печете на слаба фурна, докато се сготвят корите.

Да ви е вкусно!