Още древните хора са знаели за целебните свойства на глухарчето. То е богато на много полезни вещества, сред който витамини B и D и натрий. В него има повече протеин дори от спанака, а в миналото е използвано за лечение на анемия, скорбут, проблеми с кожата и заболявания на кръвта.

Защо глухарчето влияе толкова добре на организма?

1. Намалява високото кръвно, а това на свой ред редуцира опасността от сърдечносъдови заболявания.
2. Редуцира лошия холестерол, който също държи далеч сърдечните болести.
3. Подпомага жлъчния мехур, увеличавайки продукцията на жлъчен сок и намалявайки възпалението в мехура.
4. Ефективно намалява възпаленията в организма заради съдържащите се в него мастни киселини и фитонутриенти.
5. Подсилва имунитета, което спомага срещу гъбички и микроби.
6. Отразява се добре на храносмилането заради леко слабителния ефект, подобряване на апетита и стимулирането на полезните чревни бактерии.
7. Подпомага бъбречната функция, подпомагайки изчистването на бъбреците от токсини, сол и излишна вода.
8. Пречиства черния дроб, елиминирайки отпадъчните вещества и подпомагайки електролитния баланс.
9. Има противоракови свойства, които имат свойството да забавят растежа на туморите и да спрат разпространението им.
10. Действа благоприятно при диабет, регулирайки кръвната захар и нивата на инсулин.

Глухарчето – жълтото чудо!