Повечето хора обичат пилешко месце. И бира. А представете си каква ще бъде комбинацията между двете! Представяме ви една лесна и много вкусна рецепта за бирено пиле.

Необходими продукти:

1,5 кг пиле, нарязано на големи късове
сокът на половин лимон
1 голяма глава лук
200 милилитра бира по избор
100 грама бекон, нарязан на ивички
2 кубчета пилешки бульон (по желание)

Начин на приготвяне:

Измийте добре пилешките мръвки, изстискайте върху тях лимоновия сок и ги поставете в достатъчно дълбока тава. Разбийте в блендер главата лук, бирата и кубчетата пилешки бульон. С получената смес залейте пилешките късове.

Наредете отгоре нарязания на ленти бекон и поставете тавата в предварително загрята на около 180 градуса. Печете около 40 минути, докато месото стане с приятен златист цвят.

Да ви е вкусно!