Обичате ли брауни? Този типично американски десерт отдавна навлезе и в Европа, а приятният му вкус заплени и българите. Направата на този вид торта не изисква особено усилие, а резултатът си заслужава.

Този десерт може да се сервира сам, но също е и чудесна добавка към сладолед.

Необходими продукти:

120 грама черен шоколад
80 г масло
80 г пшенично брашно
5 г бакпулвер
1 пакетче ванилия
200 г захар
50 г печени лешници
2 кокоши яйца

Начин на приготвяне:

Начупете шоколада на парчета, нарежете маслото на малки парченца и разтопете всичко на водна баня на бавен огън. Междувременно в купа пресейте брашното и разбъркайте с бакпулвера, ванилията и захарта.

Натрошете лешниците. Когато шоколадът се разтопи, оставете да се охлади, след което разбъркайте с разбитите яйца.

След това разбъркайте смесите, като внимавате да не се образуват бучки, най-добре с дървена лъжица.

Използвайте квадратна тава за печене и я покрийте с лист фолио за печене. Излейте сместа и загладете с помощта на шпатула. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35 минути. След това разрежете на квадратни парчета.

Да ви е вкусно!