Почти няма хора, които да не обичат картофи и яйца. Тези две вкусни и полезни за здравето съставки се съчетават чудесно заедно, както ще видите от следващата рецепта.

Необходими продукти:
2 картофа
2 супени лъжици масло
1/4 чаша настърган пармезан
2 наденички, нарязани на кубчета и леко запържени
4 големи яйца

Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200°С. Почистете добре картофите (не ги белете) и пробийте всеки с вилица на няколко места. Печете около 45 минути. Внимателно разрежете всеки картоф наполовина. Издълбайте вътрешността на половинките и разбъркайте с масло и сирене. Сложете от нарязаните и колбаси, които предварително сте запържили леко и сте нарязали на кубчета. Сложете по една лъжица в половинките от картофите. Чукнете по едно яйце над всяка картофена половинка. Подредете върху хартия за печене и печете във фурната 10-15 минути или до готовност на ястието. По желание наръсете с пресен магданоз или пресен лук.

Да ви е вкусно!