Без значение колко добър кулинар сте, пастата е едно от най-лесните за приготвяне неща, а също е обичана от малки и големи.

Предлагаме ви една лесна рецепта с малко продукти, която ще удиви всички ваши роднини и гости с прекрасния си вкус.

Необходими продукти:
500 грама паста (макарони, фузили, фарфале – по избор)
3 супени лъжици зехтин
3 супени лъжици масло
6 скилидки ситно нарязан чесън
1/8 чаена лъжичка червен пипер
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Сложете голяма тенджера с 4-5 литра вода на котлона. Когато заври, добавете сол и пастата. Варете няколко минути (до 9), за да остане „ал денте“ или леко твърда. Разбърквайте, за да не се слепва пастата. Междувременно обелете и нарежете на ситно чесъна.

След като се свари пастата, свалете от котлона и в отделен тиган сложете зехтина и маслото и разбърквайте до смесването им. Добавете чесъна, червения пипер, солта, черния пипер и разбъркайте.

Смесете всичко и разбъркайте добре.

Да ви е вкусно!