Супата винаги е добро и здравословно решение за обяд и вечеря. А когато я сервираме по оригинален начин, тя още повече ще зарадва сетивата ни. Такава е и рецептата, която ви предлагаме:

Необходими продукти:
6 картофа, обелени и нарязани на 1-2-сантиметрови кубчета
2 средноголеми глави лук, нарязани на кубчета
2 моркова, нарязани на тънко
2 стръка целина, нарязани на тънко
400 милилитра пилешки бульон (най-добре без сол и добавени мазнини)
1 чаена лъжичка изсушен босилек
1 чаена лъжичка сол
1/2 чаена лъжичка черен пипер
1/4 чаша брашно
няколко хлебчета, които да могат да се издълбаят

Начин на приготвяне:
Комбинирайте първите 8 съставки в тенджера и варете на средна температура, докато зеленчуците омекнат. Разбъркайте заедно с брашното, като внимавате да не стане на бучки. Покрийте и варете още 15-20 минути. Сервирайте в издълбаните внимателно хлебчета. Можете да поднесете поръсени със ситно нарязан магданоз или с пресни листенца целина.

Да ви е вкусно!