В летните жеги е добре да избягвате консумацията на мазно месо и да се ориентирате към по-леки и свежи ястия. Предлагаме ви рецепта за пилешко с лимон и маслини, от което ще си оближете пръстите. Освен вкусно, то и е много лесно за приготвяне.

Необходими продукти:

1-1,3 кг парчета пиле (с кожа и кости)
сол и черен пипер (на вкус)
2 чаени лъжички зехтин
1 лимон, наряза на тънко
половин чаша костилка маслини Каламата

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 200°С. Подправете пилето с ½ чаена лъжичка сол и ¼ чаена лъжичка черен пипер.

Загрейте зехтина в голям тиган на средновисока температура. Сложете част от пилешкото в него и гответе до златисто кафяво, от 5 до 6 минути от всяка страна. Не изсипвайте всичкото месо наведнъж, за да може да се сготви равномерно.

Прехвърлете пилето в тава с хартия за печене и печете 15-20 минути. През това време в тигана добавете лимоновите резенчета и гответе до златисто, по 1-2 минути от всяка страна. Добавете и маслините и след това сервирайте заедно с пилешките късове.

Да ви е вкусно!