Пържола с гъби винаги е добра комбинация. А когато се приготвя лесно, още по-добре! Предлагаме ви рецепта за свински пържолки с гъби, от които ще ви се прииска да си хапнете допълнителна порция.

Необходими продукти:

4 свински пържоли (може с кост или без)
сол и черен пипер на вкус
1 щипка чеснова сол (по желание)
1 глава нарязан лук
250 грама нарязани пресни гъби
готварска сметана или гъбен бульон

Начин на приготвяне:

Подправете свинските пържоли със сол, черен пипер и евентуално чесновата сол. В голям тиган запържете пържоилте до кафяво на средновисока температура. Добавете лука и гъбите, и сотирайте в продължение на една минута. Покрийте тигана и намалете температурата, като добавяте сметаната (гъбения бульон). Гответе още 20 минути.

Да ви е вкусно!