С високите температури намалява желанието да готвим. Затова ви предлагаме една лесна рецепта, която е идеална за мързеливите летни вечери.  Тази рецепта за паста без сос е много лесна за приготвяне.

Необходими продукти:
1 средноголяма глава червен лук
2 тиквички, нарязани на парчета
3 скилидки чесън (небелени)
3 супени лъжици зехтин

250 грама чери домати
140 грама фузили или друг вид по-къса паста
шепа босилек
прясно настърган пармезан

Начин на приготвяне:
1) Загрейте фурната на 200 градуса. Поставете лука, тиквичките и чесъна в голяма тава. Полейте със зехтин и разбъркайте всичко добре. Печете в продължение на 15 минути. Добавете доматите, разбъркайте и печете за още 15 минути.

2) В същото време сложете голяма тенджера с подсолена вода да ври на котлона. Във врящата вода поставете пастата и варете според инструкциите на опаковката (обикновено около 9 минути).

3) Отцедете пастата. Извадете от фурната зеленчуците и обелете чесъна. Намачкайте го и разбъркайте отново всички зеленчуци. Добавете пастата и смесете всичко заедно. Добавете отгоре босилек и сервирайте с настърган пармезан.

Да ви е вкусно!