Бадемите са едни от най-вкусните и полезни ядки. Те са богати на полезни мазнини и са изключително хранителни и здравословни, поради което трябва да бъдат консумирани често.

Вижте 7 причини да хапваме често бадеми:

1. Богати на фибри, протеини, мазнини, витамин Е, манган и магнезий, а също мед, витамин В2 и фосфор, всички от които са ценни за организма ни.

2. Пълни с антиоксиданти, които предпазват клетките ни от оксидативен стрес. Това означава намаляване на риска от болести като рак, както и от преждевременно остаряване.

3. Богати на витамин Е, който предпазва клетъчните мембрани от увреждане, а някои проучвания го свързват с по-нисък риск от рак, сърдечни болести и Алцхаймер.

4. Бадемите са с ниско съдържание на въглехидрати, но с високо съдържание на здравословни мазнини, протеини и фибри, което ги прави идеален избор за диабетици. В тях има и магнезий, минерал, който участва в повече от 300 телесни процеса, включително контрол на кръвната захар.

5. Споменатият вече магнезий в бадемите сваля нивата на високото кръвно. Именно то е сред главните причини за инфаркт, инсулт и бъбречна недостатъчност.

6. Бадемите могат да понижат нивата на лошия LDL холестерол, който също е известен рисков фактор за сърдечно-съдови заболявания.

7. Консумацията на бадеми Намалява глада, редуцирайки цялостния прием на калории и подпомагайки отслабването.