Почти няма хора, които да не обичат паста. Тази храна, добила популярност най-вече заради италианската кухня, е любима на деца и възрастни. Предлагаме ви лесна и бърза рецепта за паста, от която ще си оближете пръстите!

Необходими продукти:

1 супена лъжица зехтин
8 свински наденички
1 голяма глава лук
2 смачкани скилидки чесън
1 чаена лъжичка лют червен пипер на прах
400 грама нарязани домати (може и от консерва)
300-400 грама паста (най-добре фарфале или фузили)

Начин на приготвяне:

В голям тиган с незалепващо покритие запържете свинските наденички, нарязани на големи парчета, докато станат със златистокафяв цвят. Намалете градусите и добавете наситнените лук и чесън, докато поомекнат.

Добавете червения пипер и доматите и разбъркайте. Оставете соса да заври за около 10 минути, след което сварете пастата според указанията на опаковката. Когато е готова, отцедете от нея излишната вода. Добавете сварената паста към тигана със соса и разбъркайте добре.

По желание може да сервирате с пресен босилек и/или пармезан.

Да ви е вкусно!