Ако обичате торти, но не сте сладкари, а искате да си приготвите нещо домашно, ви предлагаме лесна рецепта за шоколадова торта, с която ще предизвикате фурор сред семейството и гостите си. За нея не ви се налагат много продукти, не ви е нужно и много време, което я прави бърза и предпочитана за приготвяне.

Необходими продукти:
– чаша и половина течен шоколад (най-добре „Нутела“) + допълнително за глазура (по желание)
– 4 яйца
– половин чаша брашно

Начин на приготвяне:
Счупете яйцата в голяма купа и добавете течния шоколад. С миксер разбийте сместа за няколко минути до получаване на кремообразна смес. Добавете брашното и разбъркайте.

Във форма за кекс или торта сложете хартия за печене и изсипете сместа. Печете в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 40 минути или до изпичането й.

Оставете я във формата за десетина минути, докато поизстине, след което я извадете. По желание можете да я намажете с течен шоколад и отгоре.

Да ви е вкусно!