Има храни, които трябва да се държат в хладилника, но и такива, които е по-добре да стоят на стайна температура.

Вижте 10 неща, които не трябва да се съхраняват в хладилник и защо:

1. Хляб.
Той изсъхва и се спарва по-бързо в хладилник, затова за да се запази свеж за по-дълго, го дръжте на сухо и хладно място в платнена торба или панер.

2. Лук.
Никога не го оставяйте в хладилника, защото други храни могат да поемат миризмата му. Най-добре да стои на сухо и проветриво място и на тъмно, за да се избегне покълването.

3. Чесън.
Той също трябва да се съхранява на сухо и проветриво място, за да се запази по-дълго.

4. Авокадо.
Желателно е да не го оставяте в хладилник. Най-добре да е в отворена платнена торба или панер. Ако искате да ускорите процеса на зреене, поставете го в купа плодове близо до банани.

5. Домати.
Колкото по-студени са те, толкова повече губят естествения си вкус. Най-добрите на вкус домати са тези, съхранявани на стайна температура.

6. Мед.
Буквално единствената храна, която никога не се разваля, така че няма абсолютно никаква нужда да стои в хладилник.

7. Торта.
С изключение на тези, направени от сметана, тортите е добре да се държат на хладно в херметически затворени контейнери. Съхраняването им в хладилник ги изсушава.

8. Пъпеши.
Когато не са нарязани, пъпешите няма нужда да стоят в хладилник. Ако обаче вече е отрязан, увийте го във фолио и го сложете в хладилник, но не и преди това.

9. Кафе.
То поглъща миризмите на други храни, затова е най-добре да се съхранява в херметически затворени съдове.

10. Картофи.
В никакъв случай не дръжте картофите в хладилника. Според някои изследвания скорбялата в тях се преобразува в захари, които при печене или пържене освобождават опасен химикал, който може да увеличи риска от рак.