Лятото е сезонът на дините. Освен вкусно и приятно, се оказва, че яденето на дини има неподозиран позитивен ефект върху здравето. Динята хидратира тялото, подобрява функцията на бъбреците и кръвното налягане. Тя съдържа витамини А И С, както и ликопен и цитрулини.

Вижте кои са останалите 9 ползи за здравето от яденето на диня:

1. Подобрява функцията на сърцето: Динята повлиява много добре работата на сърцето. Тя съдържа каротеноиди, калий и витамин С. Чрез тях се регулират нивата на холестерол.

2. Подобрява състоянието на кожата: Ако искате кожата ви да изглежда по-блестяща, яжте повече диня. Поради богатото си съдържание на витамин А, тя овлажнява кожата и дава чувство на свежест.

3. Помага на зрението: Съдържанието на витамин А в динята подобрява зрението, предотвратява слепота и проблеми със зрението, предизвикани от напреднала възраст.

4. Подпомага функцията на бъбреците: Камъните в бъбреците могат да бъдат изключително болезни. Всеизвестно е, че динята улеснява потока на урината и нейното отделяне от тялото. По тозин начин се освобождават бъбреците и тяхната нормална дейност не е застрашена.

5. Намалява кръвното налягане: Високите нива на калий и магнезий в динята спомагат за намаляването на кръвното налягане. Яденето на диня са задължителна част от диетата, която се препоръчва при високо кръвно.

6. Заздравява костите: Ликопенът и калията в динята запазват костите здрави, забавят влошаването на състоянието на костната структура вследствие напредването на възрастта.

7. Помага на страдащи от астма: Витамин С и други съставки на динята подпомагат дейността на белия дроб и облекчават страдащите от астма.

8. Облекчава болките в мускулите: Наличието на фруктоза в динята облекчава болките в мускулите и намалява възпалението в тях.

9. Спомага в битката с рака на простатата: Яденето на диня не лекува рак на простата, но съдържа съставки като ликопен, които помагат в битката с коварната болест.

След като знаете кои са ползите от приемането на диня, не забравяйте да я включите активно в начина си на хранене.