Палачинкова торта! Дори самото словосъчетание звучи прекрасно и кара устата да се пълни със слюнка. Рецептата, която ви предлагаме, със сигурност ще накара семейството и гостите ви лакомо да облизват пръсти и да искат допълнително парче от палачинковото съвършенство!

Необходими продукти:
– няколко палачинки (най-добре 7-8)
– 200-220 грама тънко нарязана шунка
– швейцарско сирене (можете да замените с кашкавал)
– 7-8 печурки
– майонеза

Начин на приготвяне:
Първо пригответе палачинките – най-лесният вариант е да направите смес от равни части брашно и прясно мляко и да добавите 1-2 яйца. Можете да използвате и готови палачинки от магазина, но ще се получи по-вкусно с домашни.

След като палачинките вече са готови, запържете за няколко минути нарязаните на дребно печурки. След това вземете голяма чиния и започнете да приготвяте тортата. Намажете една палачинка с майонеза и добавете няколко резенчета шунка, настърганото сирене (или кашкавал) и малко от гъбките. Върху палачинката сложете друга и повторете процедурата, докато накрая не се получи готова торта. Можете да я украсите както желаете – с тънки резени домат, краставица или с лека поръска от магданоз – изборът е изцяло ваш!

Да ви е вкусно!