Вкусна и класическа, картофената супа има място на трапезата във всеки един сезон. Тя е полезна за здравето, не натоварва организма с излишни калории и е лесна за приготвяне.

Необходими съставки:

55 грама масло
425 грама картофи, обелени и нарязани на кубчета
110 грама лук, нарязан на кубчета
1 чаена лъжичка сол
прясно смлян черен пипер
900 милилитра домашно приготвен пилешки или зеленчуков бульон
120 милилитра прясно мляко или сметана
прясно нарязан магданоз за сервиране

Начин на приготвяне:

1) Разтопете маслото в голяма тенджера. Когато то започне да се пържи, добавете картофите и лука и разбъркайте добре.

2) Поръсете със сол и черен пипер и добавете бульона, като отново разбъркате добре.

3) Добавете млякото (сметаната) и пасирайте супата в блендер или с пасатор.

4) Сервирайте супата с прясно нарязания магданоз.

Да ви е вкусно!