Ако в забързаното ежедневие често не ви остава време за приготвяне на вечеря, ви предлагаме лесна и вкусна рецепта със свинско месо.  За нея няма да ви е нужно много време, но пък резултатът ще надмине очакванията ви.

Необходими продукти:

500 грама свинско месо (най-добре от филе)
1 супена лъжица брашно
2 чаени лъжички изсушен розмарин
3-4 супени лъжици зехтин
250 грама нарязани печурки
1 скилидка чесън, нарязана на ситно
300 милилитра зеленчуков бульон

Начин на приготвяне:

Нарежете месото диагонално на дълги парчета. Поръсете го с брашното и розмарина, добавете малко сол и черен пипер и разбъркайте добре, за да се овкуси.

Загрейте малко зехтин в голям широк тиган. Добавете късчетата свинско месо и запържете за около 3-4 минути от всички страни, след което го извадете от тигана.

Загрейте още малко зехтин в тигана и добавете гъбите. Пържете за около 2 минути, докато поомекнат. Поръсете с чесъна и върнете в тигана свинското месо. Добавете зеленчуковия бульон, разбъркайте и оставете ястието да заври. След това оставете да къкри в продължение на 5 минути или докато месото се свари.

Да ви е вкусно!