Спагети за обяд/ вечеря винаги са добра идея. А когато са вкусни и стават бързо, то тогава е още по-добре!

Предлагаме ви една изключително вкусна и приятна рецепта, покорила света и превърнала се в един от символите на италианската кухня – спагети Карбонара. С нея ще обере овациите на всички, имали удоволствието да опитат това прекрасно ястие.

Необходими продукти:

400 грама спагети
200 грама панчета (италиански бекон), като може да ползвате обикновен
2 супени лъжици зехтин екстра върджин
3 скилидки чесън, ситно нарязани
няколко стръка магданоз, нарязани на ситно
3 разбити яйца
50 грама настъргано сирене пекорино (или кашкавал)
сол и прясно смлян черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Сварете спагетите за 9-10 минути във вода, докато станат ал денте (по-твърдички, а не твърде размекнати).

Междувременно нарежете панчетата (бекона) на малки ивици. Загрейте голям дълбок тиган над средновисока температура, добавете мазнината и запържете ивичките до леко златисто. Добавете чесъна и магданоза и гответе за няколко секунди, след което отстранете от котлона и оставете настрана.

Отцедете добре водата от спагетите и ги добавете към тигана с панчетата, чесъна и магданоза. Прибавете и разбитите яйца и половината от настърганото сирене пекорино (или кашкавала) и разбъркайте много добре. Подправете на вкус с малко сол и черен пипер. Топлината от спагетите ще бъде достатъчна отчасти да сготви яйцата, но да ги остави кремообразни.

Сервирайте спагетите, поръсени с останалата част от сиренето/кашкавала.

Да ви е вкусно!