Макароните са от онези храни, които са обичани от малки и големи и винаги е добра идея да бъдат сготвени. Дали за закуска, дали за обяд и вечеря – стотиците рецепти дават голямо разнообразие и възможност за избор според всеки вкус. Ако обичате макаронените изделия, то може да добавите тази рецепта към любимите си ястия с паста, защото тя със сигурност ще се превърне в такова.

Необходими продукти:

400 грама макарони (но можете да използвате и друг вид паста)
375 милилитра кондензирано мляко
150 грама топено сирене или сирене чедър
3 големи глави шалот, почистени и тънко нарязани
сол и черен пипер – на вкус

Начин на приготвяне:

Стъпка 1: Сварете макароните в голяма тенджера подсолена вряща вода според посочените на пакета указания.

Стъпка 2: Междувременно смесете в голям тиган или тенджера (добре е да са с незалепващо покритие) кондензираното мляко и чедъра и го поставете на среден огън. Бъркайте в продължение на 3-4 минути или докато се стопи сиренето и сместа стане гладка и пухкава. Подправете със сол и черен пипер. Добавете лука и варете още 2-3 минути при постоянно бъркане.

Стъпка 3
Отцедете пастата и я върнете в тенджерата. След това я залейте със соса и разбъркайте добре, за да се смесят съставките. Подправете с черен пипер. Вашето ястие е готово!

Да ви е вкусно!