Лазанята е един от символите на италианската кухня и обичано ястие както от вегетарианци, така и от месоядни. Дали традиционна „Болонезе“ с кайма, или вегетарианска със спанак, това прекрасно ястие е вкусно във всеки един от вариантите си. Предлагаме ви рецепта за мързелива лазаня, която лесно можете да изпълните, при това без да се налага да отделяте много време.

Необходими продукти:

7 домата, нарязани на ситно
300 грама кори за лазаня
200 грама нарязана шунка
1 настъргана тиквичка
1/4 чаша настъргано сирене моцарела
1 чаша сос бешамел (масло, брашно и мляко, но може и готов)

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 200° C. Намажете с малко мазнина тавичка (с дълбочина поне 6 см). Разстелете част от корите и ги покрийте с нарязните домати. Отгоре сложете нови кори и поръсете с половината от шунката, половината от тиквички, половината от останалите домати и редувайте пълнеж, като задължително трябва да завършите с кори.

Отгоре сложете соса бешамел, който лесно можете да приготвите от лъжица масло, в която запържвате 2-3 лъжици брашно и добавите чаша прясно мляко, а можете да използвате и готов. Поръсете с останалото сирене. Печете до изпичането на лазанята (около 40 минути).