Всички знаем, че високото кръвно налягане е изключително опасно и трябва да се поддържа в нормални граници, за да се избегне рискът от сърдечносъдови заболявания и инсулт. Ниското кръвно обаче също е здравословен проблем, който трябва да бъде лекуван. За него влияе и хранителният режим, затова хората с кръвно под нормата (хипотония) трябва да обърнат внимание на това.

Има храни, които помагат за повишаване на кръвното налягане и трябва да бъдат консумирани от хипотониците, вижте някои от тях…

1. Стафиди.
Те са отлична храна за хората с ниско кръвно и поддържат функциите на надбъбречните жлези. Ако страдате от хипотония, хапвайте шепа стафиди всеки ден.

2. Мляко и бадеми.
Този традиционен домашен лек може да ви помогне за контролиране на ниското кръвно. Накиснете 4-5 бадема във вода за една нощ, обелете ги на следващата сутрин и направете паста. Добавете я към чаша горещо мляко и пийте всяка сутрин в продължение на няколко седмици, за да повишите естествено ниското си кръвно налягане.

3. Моркови.
Сокът от моркови подобрява кръвообращението и помага при ниско кръвно налягане. Добавете 2 супени лъжици мед към 1 чаша сок от моркови. Пийте на празен стомах два пъти дневно (сутрин и вечер).

4. Сол.
Солта помага за лечение на ниското кръвно налягане, тъй като натрият, съдържащ се в нея, повишава кръвното налягане. Но трябва да се внимава да не се прекали, защото злоупотребата със сол също е много вредна.

5. Босилек.
В тази прекрасна подправка има калий, магнезий, витамин С и витамин B5 (пантотенова киселина), които са ефективни за контрол на ниското кръвно. Можете или да дъвчете 4-5 листа босилек всяка сутрин, или да пиете по една чаена лъжичка екстракт от босилек на празен стомах.

6. Лимон.
Сокът от този цитрус е много ефективен за лечение на ниско кръвно налягане, причинено от обезводняване. Антиоксидантите, намиращи се в лимона, доказано регулираткръвообращението и поддържат кръвното в нормални граници. Ако се чувствате изтощени заради ниското кръвно, изпийте чаша лимонов сок, смесен с малко захар или сол.