Изхвърляли ли сте супа само защото сте я пресолили или сте сложили твърде много мазнина? Е, вече няма смисъл да се тревожите! Вижте как можете да спасите гозбата и още любопитни трикове, които ще улеснят престоя ни в кухнята.

1. Как да запазим маслото свежо?
Маслото може да седи във фризера в продължение на повече от 6 месеца. Уверете се, че сте го сложили в торбичка, за да не абсорбира миризмата от други храни.

2. Как да се спаси пресолената супа?
Ето какво трябва да направите – просто добавете 2-3 сурови картофа или ябълки във вашата супа и те ще погълнат излишната сол. След това трябва да варите супата в продължение на 10 минути и да отстранете от огъня, след което да отстраните картофите или ябълките. Друг вариант е да добавите още вода и да я оставите да заври.

3. Отървете се от излишната мазнина в супата.
Не се притеснявайте, ако супата ви е станала твърде мазна. Ако имате време, сложете супата в хладилника за 30 минути, след което можете да премахнете втвърдилия се слой мазнина отгоре. Ако пък бързате, сложете няколко кубчета лед в супата и ги премахнете, когато забележите, че около тях се е натрупала мазнина.

4. Как да почистите изгорял тиган?
Ако тиганът ви е изгорял, не бързайте да го хвърляте. Ето какво трябва да направите: просто трябва да го поръсите с малко сода за хляб и 4-5 чаени лъжички сол. Налейте вътре достатъчно вода и оставете да престои една нощ. На следващия ден можете да измиете тигана много по-лесно.

5. Най-добрият начин за почистване на неръждаема стомана.
Отговорът е: алкохол. Той ще ви помогне да почистите петната от неръждаемата стомана. Ето какво трябва да направите – просто сложете малко алкохол (най-добре ракия или водка) върху парче плат и почистете засегнатата област.