Има някои трикове в кухнята, които могат да ви помогнат и улеснят живота ви. Добре е да ги знаете и да се възползвате от тях.

1. Увеличете срока на годност на пресните зеленчуци.
Слагайте хартиени кърпи на рафта в хладилника, където съхранявате зеленчуците. Те ще абсорбират излишната влага и ще забавят процеса на гниене.

2. Предотвратете развитието на бактерии в мляко и млечни продукти.
Трябва да знаете, че този съвет се отнася и за извара и сметана. Просто поставете кофичките (още неотворени, разбира се) обърнати наопаки. Чрез обръщането им се създава ефект на вакуум, който задушава растежа на бактериите, каращи храната да се развали.

3. Как да бъдем сигурни, че яйцата са пресни?
Е, ако не сте сигурни, че сте купили пресни яйца, тогава трябва да ги сложите в купа, пълна с вода. Пресните яйца ще потънат, а развалените ще плуват отгоре. Вие определено трябва да опитате този прост, но ефективен трик.

4. Как да предпазим сиренето от изсушаване.
Ако сиренето изсъхва твърде бързо, втрийте малко олио или масло по краищата.

5. Как да попречим на солта да се втвърди?
Това е много прост, но ефективен метод – просто трябва да се сложат няколко зрънца ориз в солницата, защото абсорбират влагата и не позволяват солта да се втвърди.