Италианската кухня е една от най-обичаните по света и има защо това да е така. Освен обичаните от всички пица, спагети и лазаня обаче, италианците са майстори и на приготвянето на ястия с месо. Такова е и придобилото световна слава блюдо „Saltimbocca“ (което на италиански означава буквално „Скочи в устата“). Още името му подсказва, че сами ще приканите крехките филенца да скочат право в устата ви. И така, ето я рецептата…

Необходими продукти:

500 грама пилешко филе
сол
смлян черен пипер
6 резена прошуто (можете да използвате всякаква подсолена шунка или бекон)
250 грама нарязан спанак
3 супени лъжици зехтин
1/4 чаша настърган пармезан
400 милилитра пилешки бульон
2 супени лъжици лимонов сок

Начин на приготвяне:

1) Начукайте пилешкото филе с дървен чук и го нарежете на 6 парчета. Овкусете със сол и черен пипер и увийте парче прошуто върху всяко филенце.

2) Комбинирайте нарязания спанак с една супена лъжица зехтин, сол и черен пипер.

3) Намажете със спаначената смес пилешките късове и ги поръсете с пармезан. Навийте филетата и ги захванете с клечки за зъби.

4) Загрейте 2 супени лъжици зехтин на висока температура. Запържете всяка страна на пилето в продължение на 2 минути до придобиване на златист цвят.

5) Добавете пилешкия бульон и лимоновия сок и оставете ястието да заври на средна температура.

6) Поставете пилето в чиния, отстранете клечките за зъби, но оставете соса да се повари още 5 минути, след което го добавете и сервирайте ястието.

Да ви е вкусно!