Мусаката е едно от най-обичаните ястия в България. Традиционната включва кайма и картофи, но сега ще ви предложим един по-нетрадиционен, но не по-малко вкусен прочит, от който ще си оближете пръстите. Рецептата не съдържа месо, което я прави подходяща и за вегетарианци.

Необходими продукти:

6 стръка праз
100 грама кашкавал
2 домата
500 грама извара
3 супени лъжици олио
сол, черен пипер, магданоз и копър (на вкус)

за заливката:
4 супени лъжици брашно
2 яйца
1 чаена чаша прясно мляко

Начин на приготвяне:

Нарежете на ситно праза и доматите, след което ги задушете в мазнината. Прибавете изварата, както и нарязаните магданоз и копър, както и солта и черния пипер. Прехвърлете цялата смес в тава.

Разбийте брашното, яйцата и млякото и залейте сместа в тавата, а за финал поръсете с настъргания кашкавал и печете около 20-25 минути в загрята на 160 градуса фурна.

Да ви е вкусно!