Вероятно сте чували, че сьомгата е една от най-полезните и вкусни риби. Тя е богата на омега-3 мастни киселини и протеин, които са от ключово значение за човешкото здраве. В тази рецепта ще ви покажем как можете да си приготвите тази вкусна риба по един здравословен начин.

Необходими продукти (за 4 порции):

4 котлета сьомга
4 супени лъжици зехтин
100 грама сушени домати
150 грама маслини (без костилки)
4-5 стръка див лук
сол и черен пипер (на вкус)

Начин на приготвяне:

Овкусете рибата със солта и пипера и намажете добре със зехтин, след което опечете на грил тиган или скара.
Нарежете маслините и сушените домати, както и ситно накълцания див лук, като заделите няколко пера за финалната украса.
Поднесете рибата върху сместа от маслини, домати и лук, а отгоре сложете перцата лук.

Да ви е вкусно!