Свинското месо е едно от най-популярните и обичани видове месо по цял свят. То дава много възможности за приготвяне, а вкусът му се съчетава добре с различни продукти.

Представяме ви рецепта за пържоли с бира и билки, която е изключително лесна за приготвяне, но за сметка на това е много вкусна и ще впечатли всички. За направата й не са ви необходими много продукти, но пък вкусът е богат и наситен.

Необходими продукти:

4 свински пържоли
100 милилитра бира
40 грама студено пресован зехтин
40 грама масло
3-4 скилидки чесън
1 стрък розмарин
2 стръка мащерка
кората на половин лимон
сол на вкус

Начин на приготвяне:

За да приготвите пържолите, първо почистете и накълцайте чесъна, билките и лимоновата кора (1). Подредете котлетите върху дъска за рязане и ги овкусете сол и черен пипер от всяка страна (2). Загрейте мазнината в тиган и гответе месото в продължение на 5-6 минути от всяка страна (3).

prigotwqne

Сложете настрана котлетите и в същия тиган добавете маслото (4), нарязаните на ситно билки (5) и бирата (6). Оставете за една минута, като разбърквате добре, след което изключете топлината. Подредете котлетите в чиниите и залейте всяка със соса. Сервирайте още горещи.

Да ви е вкусно!