За любителите на сладкото винаги е трудно да устоят на изкушенията и да съумеят да се придържат към по-здравословен хранителен режим. Затова ви предлагаме една любопитна рецепта за десерт, от която няма да пострада талията ви.

Ананас на скара с мед и канела е една наистина здравословна алтернатива и оригинален начин да се насладите на екзотични плодове след хранене. Приготвянето не е трудно, а ще създадете един сладък кулинарен шедьовър, който е и много изискан.

Необходими продукти:

4 големи резена ананас
4 чаени лъжички мед
канела на прах
4 чаени лъжички кафява захар
4 листенца мента

Начин на приготвяне:

Почистете добре и нарежете ананаса на филийки с дебелина от около 2 см (1).  Подредете парчетата върху тиган-скара (2) и печете няколко минутки от двете страни, оставяйки ги на огъня в продължение на най-малко 10-12 минути на невисока температура (3).
recepta
След това ги отстранете от огъня и ги поставете върху чиния за сервиране, поръсете всеки резен с по една чаена лъжичка кафява захар (4), а след това залейте с по една лъжичка мед (5). За финал поръсете малко канела върху всяко ананасово парче и сервирайте още топли и с украса от листенцата мента.

Да ви е вкусно!