Опитвали ли сте някога италианска фокача? Това лакомство от тесто може да има различни съставки, но всички са толкова вкусни, че ще ви се прииска да си хапнете още и още. Представяме ви рецепта за пълнена фокача с картофи, която не е сложна за приготвяне, но ще се хареса от всички.

Необходими продукти:

600 грама картофи (4 средни картофа)
150 грама прошуто или шунка
250 грама моцарела
1 яйце
30 грама сирене пармезан
140 грама брашно
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:

Първо сварете картофите във вряща вода с малко сол. За да спестите време, можете да ги обелите и нарежете на по-малки парчета.

След това ги намачкайте добре в голяма купа и направете пюре. Добавете яйцето, пармезана, брашното, маслото, солта и черния пипер и разбъркайте добре всички съставки до получаване на хомогенна смес.

Върху тава с готварска хартия изсипете половината смес и след това сложете пласт шунка и моцарела, нарязани на тънки резенчета или малки парченца. След това добавете останалата част от картофената смес и разстелете добре отгоре.

Поръсете получената торта с настърган пармезан и печете за около 30 минути на 180°С в продължение на около 30 минути или докато придобие хубав цвят.

Да ви е вкусно!