Обичате ли чеснов хляб? Ароматен, свеж и хрупкав, той може да се яде самостоятелно или да е идеалната добавка към рибни и месни ястия.

Необходими продукти (за 4 човека):

1 голяма франзела или чабата
шепа различни билки по желание (например мента, градински чай, розмарин, мащерка, риган)
3 скилидки чесън
60 грама стопено масло
сол

Начин на приготвяне:

Нарежете на едро билките, сложете ги в купата и добавете счукания чесън, щипка сол и разтопеното, но изстинало масло. Разбъркайте добре сместа.

Направете разрези върху хляба (първо минете вертикално с ножа, след което по диагонал, за да се получи ромбоидна форма). Поставете хляба в тава, която сте застлали с хартия за печене. Залейте го с маслено-билковата смес, като гледате добре да напълните разрезите и разнесете с ръце, за да разпределите добре подправките.

Печете чесновия хляб на 180 градуса за 15-20 минути, извадете го и го сервирайте още горещ. Ако предпочитате по-малко хрупкав хляб, можете да го увиете в готварска хартия преди печенето.

Да ви е вкусно!