Знаете ли, че повишените нива на пикочната киселина в тялото имат отрицателни последици за здравето и водят до подагра? Това заболяване е форма на артрит, при която увеличените нива пикочна киселина в кръвта водят до образуване на игловидни кристали в тъканите, които свързват ставите и водят до болки.

Установено е, че този проблем преобладава предимно сред мъже на средна възраст. Добрата новина е, че има някои храни, които могат да помогнат в предотвратяването на подагра, както и за подобряването на вече придобито състояние, вижте кои са те…

1. Ананас.
В този плод има ензим, наречен бромелаин, който е известен със своите противовъзпалителни свойства. Това прави ананаса чудесно средство за облекчаване на болките при подагра.

2. Джинджифил.
Всяко възпаление, което е резултат на пикочна киселина, може да бъде намалено благодарение на съединенията, намиращи се в джинджифила.

3. Куркума.
Тази индийска билка е известна със своите противовъзпалителни свойства и се препоръчва да бъде част от ежедневния хранителен режим, особено на хора с подагра.

4. Сок от череши.
Проблемите с подаграта могат да бъдат облекчени с помощта на череши и сока им, защото намаляват пикочната киселина.

5. Банани.
Този плод е известен с високото си съдържание на калий, който алкализира тялото. Това прави този плод една от най-добрите храни за предотвратяване на подагра. При вече развито заболяване, бананът отново помага.

6. Крес.
Той разполага с достатъчни количества витамини и минерали, които са полезни за бъбреците и премахват излишните количества пикочна киселина от организма.