Индийското орехче е подправка, получавана от няколко вида дърво в рода Myristica. То е идеално за подправяне на супи, сладкиши и солени ястия в кухни от цял ​​свят. Тази подправка обаче е освен вкусна, полезна за нашето здраве, затова можем да се възползваме от нейните благоприятни свойства. Вижте защо…

Индийското орехче може да помогне за детоксикация на тялото. В черния дроб и бъбреците могат да се натрупат токсини от храната, замърсяването, стреса, тютюна, и някои лекарства. Индийското орехче може да пречисти черния дроб и бъбреците, а според някои изследвания помага за предотвратяване и разтваряне на камъни в бъбреците.

С подправката може да се освежи дъхът, което се дължи на неговите антибактериални свойства. Индийското орехче може също лечение на проблеми с венците и зъбобол. Подправката може да помогне и при безсъние благодарение на високото съдържание на магнезий. Индийското орехче може да подобри здравето и на кожата, защото има способността да намалява възпалението и насърчава хидратацията.

Според някои изследвания индийското орехче може да помогне в борбата срещу левкемия. Индийското орехче съдържа етерични масла, които могат да индуцират клетъчна смърт в левкемични клетки. Тази прекрасна подправка може да подобри функцията на мозъка и да намали разграждането на невронните пътища и познавателните функции, засягащо хора с деменция или болест на Алцхаймер.

Индийско орехче може да помогне на хората с нарушено храносмилане. Съдържанието на фибри в индийското орехче може да стимулира храносмилателния процес, да увеличи секрецията на стомашни и чревни сокове и да намали честотата и дискомфорта от запека.