Пилешкото месо е едно от най-полезните видове. То е нискокалорично и може да бъде включено в хранителен режим за отслабване. В настоящата рецепта ви представяме един много изкусителен начин за приготвяне на пилешко месо. А специфичният вкус на горгонзола ще го допълни по един възхитителен начин.

Необходими продукти:

2 парчета пилешки гърди, нарязани на тънко
2 праза (само бялата част)
3-4 супени лъжици зехтин
20 милилитра течна готварска сметана
черен пипер
150 грама горгонзола
малко пресен лимонов сок
малко наситнен магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:

Стъпка 1: запържете в тиган бялата част на праза, нарязана на ситни парченца. В същото време в тенджера пригответе соса, разтопявайки нарязаното на парчета сирене Горгонзола и течната сметана.

Стъпка 2: овкусете с черен пипер пилешките гърдички и стиснете малко лимонов сок отгоре им. Сложете ги в тавичка върху пържения праз и печете в продължение на 10 минути на 200ºС.

Стъпка 3: извадете ги от фурната и добавете соса от горгонзола, а след това печете за още 5 минути. Поръсете всичко с магданоз и сервирайте горещо.

Да ви е вкусно!