Имате останало пилешко месо от предното готвене? Може да го включите в тази лесна и бърза рецепта за пилешка супа и да получите страхотно предястие.

Продуктите са за 6 порции, а приготвянето ще ви отнеме не повече от час. Всяка порция съдържа около 300 калории и е изключително богата на протеини и фибри.

 

Необходими съставки

  • 450 гр. готвено пилешко месо, нарязано на малки парчета
  • 1.2 л пилешки бульон
  • 55 гр. краве масло
  • 25 гр. брашно
  • 2 глави лук
  • 2 стръка целина
  • 2 моркова
  • 1 с.л. свеж магданоз
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

Нарежете на дребно лука, целината, морковите и магданоза. Изсипете кравето масло в тенджера и го сложете на средно загрят котлон. След като се стопи, прибавете към него зеленчуците и запържете, докато поомекнат.

Изсипете брашното и запържете за още две минути. След това изсипете пилешкия бульон и изчакайте докато сместа кипне, като през това време разбърквате добре.

Подправете със сол и черен пипер. Намалете температурата на котлона и оставете да къкри за около 10 минути (или докато зеленчуците омекнат добре). Добавете пилешкото месо и гответе още няколко минути. Поръсете с магданоза и сервирайте. Приятен апетит!

–-

Източник: BBC Food