Горещият шоколад е любима напитка за студените зимни вечери. Ако към него прибавим малко подправки, ще получим незабравим вкус и аромат.

Продуктите за тази рецепта са за 4 чаши, а приготвянето ще ви отнеем само 15 минути. Да започваме!

 

 

Необходими продукти

  • 2 чаени чаши прясно мляко
  • 2 чаени чаши натурален шоколад, начупен на парченца
  • 1 чаена лъжица екстракт от ванилия
  • 1-2 щипки индийско орехче
  • 1-2 щипки сушен карамфил
  • 1-2 щипки канела
  • 1 щипка чили на прах

 

Начин на приготвяне

Изсипете млякото в малка тенджера. Загрейте го на средно висока температура, докато почти започне да кипи. Намалете температурата, добавете шоколадовите парченца и разбъркайте.

Изсипете ванилията, индийското орехче, карамфила, канелата и чилито. Разбъркайте отново. Оставете на котлона още 7-8 минути, докато шоколадът напълно се разтопи.

Поднесете готовата напитка, докато е топла. Може да украсите с пръчици канела. Да ви е сладко!

 

Източник: allrecipes.com