Не всеки добър десерт изисква дълга подготовка и печене. Тази рецепта е доказателство – само за 30 минути ще имате 10 порции вкусен кейк, с който ще зарадвате всички у дома. Да се заемаме!

 

 

 

Необходими продукти

  • 2 чаени чаши брашно
  • 1 14чаена чаша бяла захар
  • 1 14чаена чаша прясно мляко
  • 1-2 чаени лъжици ванилия
  • 3 чаени лъжици бакпулвер
  • 1 щипка сол
  • 1 яйце (по желание)

За топинга:

  • 1чаена чаша кафява захар
  • 1-2 чаени лъжици канела
  • 1чаена чаша разтопено краве масло
  • малко натрошени орехи

 

Начин на приготвяне

Предварително загрейте фурната до 180 градуса и намазнете голяма тава за печене.

Вземете голяма купа и в нея изсипете брашното, бялата захар, млякото и ванилията. Разбийте яйцето, ако ще използвате, и добавете щипка сол. Разбъркайте всички съставки, докато се получи хомогенна смес.

Изсипете готовата смес в тавата. Разпределете отгоре кафявата захар, орехите и канелата. Поръсете с разтопеното масло.

Печете около 25 минути в предварително загрятата фурна. Да ви е сладко!

Източник: food.com