Капрезе е традиционна италианска салата с домати, моцарела и босилек. Тук разнообразяваме рецептата, като добавяме три вида боб и дресинг.

Приготвянето на ще ви отнеме само 20 минути, а съставките са за 6 порции. Да се заемаме!

 

 

Необходими продукти

  • 250 грама зелен фасул, нарязан на 3-сантиметрови парчета
  • 1 консерва (400 грама) червен боб, отцеден
  • 1 консерва (400 грама) дребен бял боб, отцеден
  • 1 чаена чаша листа от босилек
  • 500 грама домати, нарязани на дребно
  • 250 грама сирене моцарела, нарязано на кубчета

За дресинга:

  • 1/3 чаена чаша балсамов оцет
  • 1 супена лъжица дижонска горчица
  • 1/4 чаена лъжица сол
  • 1/4 чаена лъжица черен пипер
  • 1/4 чаена чаша зехтин Extra Virgin

 

Начин на приготвяне

За да приготвите дресинга, вземете малка купа и в нея изсипете оцета, горчицата, солта и черния пипер. Докато разбърквате, добавете зехтина на тънка струйка. Оставете готовия дресинг настрана.

Сложете вода в средно голяма тенджера и я загрейте, докато кипне. Изсипете вътре зеления фасул. Варете го 4-5 минути, докато поомекне.

Накъсайте листата от босилек на дребни парчета и ги сложете в голяма купа. Добавете доматите, сиренето и трите вида боб. Добавете дресинга и разклатете купата, за да се покрият добре съставките. Приятен апетит!

Източник: familycircle.com