За тази рецепта са необходими доста съставки, но определено си заслужава да опитате. Авокадото, бекона и сиренето се комбинират в ароматно и засищащо предястие.

Съставките са за около 15 мъфина, а приготвянето ще ви отнеме само 20-тина минути. Нека не губим повече време и да се захвеащаме!

 

 

Необходими продукти

  • 2 чаени чаши брашно
  • 3-4 резена бекон
  • 1 авокадо
  • 1 яйце
  • 1 чаена чаша настъргано сирене
  • 4 стръка зелен лук, накълцани
  • 75 грама разтопено краве масло
  • 1 чаена чаша прясно мляко
  • 1 супена лъжица лимонов сок
  • 1 супена лъжица захар
  • 4 чаени лъжици бакпулвер
  • 1⁄2 чаена лъжица сол
  • 1 щипка лют червен пипер

 

Начин на приготвяне

Вземете голяма купа и в нея смесете брашното, солта, захарта и бакпулвера. Добавете сиренето, лука и червения пипер. Разбъркайте добре.

Нарежете бекона на ситно и го запържете за 2-3 минути, докато стране хрупкав.

В малък съд смесете маслото и млякото и разбийте яйцето.

Разполовете авокадото, извадете вътрешността и я нарежете на дребни кубчета. Поръсете ги с малко лимонов сок и ги изсипете към сместа с маслото. Добавете и парченцата бекон.

Смесете съставките от двата съда и разбъркайте добре, докато се получи гъста хомогенна смес. Разпределете я в намазнени форми за мъфини.

Сложете в предварително загрята до 200 градуса фурна. Печете около 10 минути, докато мъфините се надуят. Поднесете топли. Приятен апетит!

 

Източник: food.com