Черният боб произхожда от Южна Америка, но днес е разпространен по целия свят. Използва се все по-често като заместител на белия си „роднина“ в много ястия. Тук го включваме в една засищаща и вкусна салата с кускус, царевица, чушки, зелен лук и какво ли още не…

Съставките са за 10 порции, а приготвянето ще отнеме само 15 минути. Да се заемаме!

 

Необходими продукти

  • 1 чаена чаша кускус
  • 2 консерви (400 грама) черен боб, отцеден
  • 1 1⁄4 чаена чаша пилешки бульон
  • 3 супени лъжици зехтин Extra Virgin
  • 2 супени лъжици свеж сок от лайм
  • 1 чаена лъжица винен оцет
  • 1⁄2 чаена лъжица кимион
  • 5-6 стръка зелен лук, накълцани
  • 1 червена чушка, почистена и нарязана на ситно
  • 1⁄4 чаена чаша накълцан свеж кориандър
  • 1 чаена чаша царевични зърна
  • сол и черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне

Изсипете бульона в тенджера и го изчакайте да заври. Изсипете вътре кускуса, покрийте съда и свалете от котлона. Оставете да престои за 5-6 минути.

В голяма купа смесете зехтина, сока от лайм, оцета и кимиона. Добавете зеления лук, чушката, кориандъра царевицата и черния боб. Разклатете, за да се покрият добре зеленчуците.

Разбъркайте кускуса и разбийте бучките, ако са се образували такива. Изсипете го в купата и разбъркайте добре. Подправете със сол и черен пипер. Приятен апетит!

 

Източник: food.com