Предлагаме ви една идея за засищащо предястие. Заредете се с енергия, протеини и желязо – благодарение на спанака, нахута и доматите.

Съставките са за 4 порции, а приготвянето ще отнеме около 30 минути. Да започваме!

 

 

Необходими продукти

  • 2 глави лук, накълцани
  • 3 смлени скилидки чесън
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 3 чаени чаши сварен нахут
  • 1 1⁄2 чаена чаша нарязани на ситно домати
  • 1 чаена лъжица паприка
  • 1 чаена лъжица риган
  • 1 пакет (300 грама) спанак, нарязан на ситно
  • сока на 1 лимон
  • червен пипер люспи – на вкус

Начин на приготвяне

Изсипете зехтина в тенджера и го загрейте на средно висока температира. Запържете вътре лука и чесъна, докато потъмнеят и поомекнат.

Добавете нахута, доматите, червения пипер, ригана и паприката. Разбъркайте добре.

Покрийте тигана и оставете да къкри за около 20 минути, разбърквайте от време на време. Добавете спанака и гответе още 5-6 минути.

Изсипете лимоновия сок и поръсете със сол и черен пипер. Свалете от котлона и поднесете топло. Приятен апетит!

Източник: food.com